Teepeeho VAZ 2106

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Teepee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teepee »

V září mi odešla baterka. Dilema jestli si před sezonou nechat vyrobit originální pryžovoasfaltovou, nebo o pár set levněji koupit konfekční standard, ze kterého neuniká elektrolyt, jsem vyřešil pohledáním po internetu a objevením zdroje AKUmulátorů nedaleko mého pracoviště za neuvěřitelné ceny:
Varta Blue Dynamic 60Ah za 660Kč :shock:
http://www.aku-obchod.cz/katalog-bateri ... v%C3%A1%29

Údajně nerealizovaný vývoz, baterky jim tam leží rok, občas nabíjejí (no to taky nemusí být pravda), ale Varta Blue Dynamic má skladovatelnost 18 měsíců, záruku mi dali 1 rok. Celkově na mně baterka působí solidním dojmem, až jí dopravím domů oměřím, dobiju, budu používat a uvidím.
Bílý LADA a okřídlená spol.
Hurikán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hurikán »

Kruciš! Tos nemohl napsat dřív!?? :) Právě jsem se vrátil z nákupu autobaterie. Moje radost z dobré vysháněné ceny tak netrvala dlouho. :? I když zase nemám starosti s přepravou. Ale i tak to ale zamrzí.
Моя фотогалерея здесь.

Я слежу за тобой. Всегда!
Obrázek
Teepee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teepee »

Tak jsem to doma trochu pokoumal, podle http://www.varta-automotive.com/fileadm ... er_car.pdf strana 17, je opravdu vyrobená cca před rokem (barvička je tam II.2010).
Napětí 12,48, ale když mi jí dávali, udělali zátěžový test, takže je trochu vysoslá. U testu jsem se spokojil s informací, "to je dobrý".
Teď je na nabíječce, 0,1A 14,2V.
Jan Vaníček

Příspěvek od Jan Vaníček »

Díky za super typ, má 06 již dnes zavrčela na tuto baterku. Napětí sice bylo nižší, ale i po odstávce od listopadu v -9°C dnes ráno chytla (stojí pod přístřeškem venku). Poslední baterka za 1999,- vydržela přesně 2 měsíce po skončení záruky 2 roky.
Dál jsem obdaroval švagra, bratrance a známého do staré felície.
Ještě jednou díky.
Teepee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teepee »

Jan Vaníček píše:Díky za super typ, má 06 již dnes zavrčela na tuto baterku. Napětí sice bylo nižší, ale i po odstávce od listopadu v -9°C dnes ráno chytla (stojí pod přístřeškem venku). Poslední baterka za 1999,- vydržela přesně 2 měsíce po skončení záruky 2 roky.
Dál jsem obdaroval švagra, bratrance a známého do staré felície.
Ještě jednou díky.
Není zač, kdybych je chtěl všechny pro sebe, nepsal bych to sem :wink:
Já mám baterku zatím na stole, po jednom krátkém vybíjecím cyklu pro oživení jí ještě trochu formuju nabíjením. Tys jí dal hned do provozu, funguje v pohodě?
Jimmi

Příspěvek od Jimmi »

Teepee píše: ...Varta Blue Dynamic 60Ah...
Je to prosímpěkně ten správný a vhodný doporučený rozměr, kapacita atd. pro nula trojku....? Ať to nemusím někde hledat. Hodlám provést na jaře vzkříšení mrtvoly a tohle by pro začátek byl dobrý tip 8)
Жигули ВАЗ 2103 1.5/55,4 kW белый (сделано в 1974 г.) оу йеах гуд джоб ёлки-палки t.č. odstraněny dva metráky pavučin, vrčí a jezdí kolem bloku
Toyota Corolla LiftBack 1.3/65 kW deep turquoise
Toyota Corolla HB 3D 1.3/55 kW red
Hurikán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hurikán »

Ano. Zmiňovaná baterie (viz odkaz: http://www.aku-obchod.cz/katalog-bateri ... v%C3%A1%29 ) je vhodná do všech krabicových žigulíků. Kapacita je víc než dostatečná a kladný pól je vlevo, takže není co řešit. ;)
Моя фотогалерея здесь.

Я слежу за тобой. Всегда!
Obrázek
Jimmi

Příspěvek od Jimmi »

Dík. Zítra pro ní běžím.
Жигули ВАЗ 2103 1.5/55,4 kW белый (сделано в 1974 г.) оу йеах гуд джоб ёлки-палки t.č. odstraněny dva metráky pavučin, vrčí a jezdí kolem bloku
Toyota Corolla LiftBack 1.3/65 kW deep turquoise
Toyota Corolla HB 3D 1.3/55 kW red
Teepee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teepee »

Mohu potvrdit, je to přesně to, co do našich strojů potřebujeme. Rozměry, patka, opačná polarita kontaktů s + vlevo a - vpravo, vše je na správném místě! Pro zajímavost, rozměry jsou identické s AKU Bosch 55A, na obrázcích:
http://lada1600.rajce.idnes.cz/000_Bily ... 172908.jpg
http://lada1600.rajce.idnes.cz/001_Hned ... G_2319.JPG
http://lada1600.rajce.idnes.cz/001_Hned ... G_2320.JPG

Oni totiž původně měli na internetu fotku nějaké jiné baterky, takže jsem tam šel s otazníkem, jestli by vůbec šla použít (neměla dole osazení a měla jeden rozměr nějaký divný). Ale pak se ukázalo, že tam mají chybu, obrázek vyměnili, ale za nějaký malý nekvalitní.

Ještě upozorním, že otvírací doba je v pátek jen do 14.00, nikoli do 16.00 jak píšou na stránkách.
Jan Vaníček

Příspěvek od Jan Vaníček »

Do lady jsem vzal 60Ah baterku, přivezl jsem ji (je) v pátek večer (po návratu ze SC), nechal přes noc v autě venku (bylo asi -9°C), dopoledne ji dal do lady (stále -6°C), auto stálo pod přístřeškem od listopadu bez hnutí a po několikerém startování motor naskočil. Starter sice točil celkem slabě, ale to je spíš starterem, který budu muset repasovat. Takže úplně bez problémů. Poslední drahá baterka mi vydržela ca 3 měsíce přes záruku, takže zatím spokojenost.
PS: po nastartování jsem nechal auto běžet ca 1 hodinu, myslím že se baterka lehce dobyla a pak jsem ji uložil domů na jaro.
Kewint
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kewint »

Jan Vaníček, Ja mám v autě 80Ah baterku , z Wv Transporteru , bratr ji přitáhl z práce s tím , že už jim nestartuje v tranďákoj , mě točí normálně , i v -19 :) . Je značky Varta a je 6 let stará .
Lada 2105-rv.1984,1.3-v GO
Lada 2107,LPG,1,7i,5kvalt
Škoda Forman-1993
Člen LKCS
MÍSTO PORSCHE JEZDÍM LADOU , OBČAS V LÉTĚ SVEZU MLADOU !!
Jelen

Příspěvek od Jelen »

A dost O.T.!
Pokud chcete diskutovat o baterkách, použijte příslušné téma:

http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... e&start=45
Jelen

Re: Lada 21061 Crvena Zvezda

Příspěvek od Jelen »

Teda nevim, jestli je dobrý nápad utírat mokrým hadrem prach na laku, to je jak brusná pasta. Jinak s Teepeem souhlasím.
Luděk Musil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luděk Musil »

teda nevím, proč se v crvenezvezde probírají věco úplně OT ... navíc moderátoři ... chlapi - styďte se! L.
21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
Jelen

Příspěvek od Jelen »

Přesunuto z tématu Crvena Zvezda.

Tak sorry, šéfe :-D každopádně si myslím, že se v to diskuze rozvinula, v každém případě je to Radkovo auto a on ví nejlíp, jak se k němu chovat. Řekl bych, že OT jsou jen poslední dva příspěvky, které jsem psal já a Teepee, před pomyslnou čarou - tvým napomenutím, kdy si myslím, že psát kvůli tomu SZ nebo zakládat další téma by byla pitomost.

nedopatřením se mi podařilo vymazat Teepeeho příspěvek v citaci:
Teepee píše:Hmm, tak já měl vždycky asi nějaký divný auta, na který venku prší, nebo se na ně práší, očůrávají to psi a kocouři, lezou v tom kuny a taky kočky ťapkají po střeše a kapotách, nebo si na kapotě odpočine nějaký ožrala a taky kroupy u nás občas padají ...
Jsem radikální a extrémní, a vybírám si to, co věci o kterou se starám, a není jen na zkonzumování, nejlépe vyhovuje. Takže bych 10minut parkování vs. už po týdnu nutno umejt od prachu a riziko dalších výše uvedených vlivů, neviděl jako problém.

Jen pro zajímavost, Bílého LADU mám 3 roky a 3 měsíce a ještě jsem ho nemyl :oops: :oops: :oops: Když je zle a na odhalené "ramínko", čí "kolínko" sedne prach, otřu to vlhkým hadrem. :lol:
A vím, že to většina lidí považuje za extrém. Jenže Extrémní auto, vyžaduje extrémní přístup. A ono na to bylo už tak nějak předchozích "pouhých" 30 let zvyklé.
Předchozí majitel: http://img7.rajce.idnes.cz/d0701/1/1748 ... _10758.jpg
Já: http://lada1600.rajce.idnes.cz/000_Bily ... 201436.jpg
:finga: :lol:
Odpovědět

Zpět na „Diskuse k modelové řadě“