Jarní sraz 2012 - Spanilka
Moderátor: Moderátoři
Re: jarný zraz 2012
Pokud bude zájem zařídím "spanilku", ale mnoho možností než původní dvě,evtl. jeté obráceně nezbývá:
1) Turnov náměstí Kozákov Hruboskalsko,Vyskeř,Příhrazy
2) Podtrosecké rybniky, Mladějov,Sobotka,Kost, Příhrazy
Mohu se pokusit navrhnout jinou alternativu, ale vše vychází příliš mnoho km.
Možná by se dalo jet na druhou stranu - zámky Sychrov, Mnichovo Hradiště a Muzeum Škoda v MB,ev.ústav Kosmonosy,kam se můžeme někdy dostat na pobyt, ale tam nedosahuje okruh šéfa hradecké dopravky,který mi zaštíťoval svým vlivem výše jmenované trasy. A pak - chybí tam přírodní krásy Č.Ráje.
Házím "do placu" k diskuzi.
P.S. ještě musím zjistit, jestli se v tomto termínu nepojede 300 ZGH . V tom případě bych se určitě nemohl srazu zúčastnit, poněvadž jde o jubilejní 50tý ročník a jsem v AMK Hořice jako jeho pořadatel přesně od r 1962.
EDIT:jeto OK
Termíny akcí
3.3.2012 Ples AMK Hořice
19.-20.5.2012 50.ročník FUCHS OIL 300 zatáček Gustava Havla
16.-17.6.2012 21.rořník FUCHS OIL Česká Tourist Trophy
Možná by se dalo jet na druhou stranu - zámky Sychrov, Mnichovo Hradiště a Muzeum Škoda v MB,ev.ústav Kosmonosy,kam se můžeme někdy dostat na pobyt, ale tam nedosahuje okruh šéfa hradecké dopravky,který mi zaštíťoval svým vlivem výše jmenované trasy. A pak - chybí tam přírodní krásy Č.Ráje.
P.S. ještě musím zjistit, jestli se v tomto termínu nepojede 300 ZGH . V tom případě bych se určitě nemohl srazu zúčastnit, poněvadž jde o jubilejní 50tý ročník a jsem v AMK Hořice jako jeho pořadatel přesně od r 1962.
EDIT:jeto OK
Termíny akcí
3.3.2012 Ples AMK Hořice
19.-20.5.2012 50.ročník FUCHS OIL 300 zatáček Gustava Havla
16.-17.6.2012 21.rořník FUCHS OIL Česká Tourist Trophy
Если бы автомобили Лада были безпроблематичными, я бы определенно русский язык забыл.
- ger007
- Kontaktovat uživatele:
Re: jarný zraz 2012
petre, plne doverujem tvojim schopnostiam ohladom spanilky, viem ze to vies vzdy zodpovedne a dobre zorganizovat! mas moju plnu podporu o moznostiach spanilky nechame hlasovat kto sa pre ktoru trasu rozhodne ak sa nikdo nevyjadri urcime to spolu
Be better, not second best
if not better, be different
LADA !
1x2104X 16V, 1x 21044, 2 x 1111, 1xB210, 1xJawa550, 1x Toyota Avensis T25
детские игрушки
if not better, be different
LADA !
1x2104X 16V, 1x 21044, 2 x 1111, 1xB210, 1xJawa550, 1x Toyota Avensis T25
детские игрушки
Jarní sraz 2012 - Spanilka
Kvůli přehlednosti předchozího tématu zakládám nový topic, čistě o spanilce - doufám, že to nevadí.Petr HC píše:Pokud bude zájem zařídím "spanilku", ale mnoho možností než původní dvě,evtl. jeté obráceně nezbývá:
Jelikož se v těchto končinám docela vyznám, dovolím si navrhnout svou verzi spanilé jízdy. Jestli bude uskutečnitelná z důvodů byrokratických, netuším. Ale projíždí se velmi pěknými místy.
Trasu bychom klasicky započali na hoškovickém letišti, projeli bychom Březinou a dali se na Žďár. Poté bych se vydal na Žehrov a malou silničkou na Skokovy a Poddoubí. Z Poddoubí už se zvedá kopec, na jehož vrcholu leží obec Vyskeř - Rozhled z Vyskeře i samotný výjezd je famózní. Fotky Žigulího hada, táhnoucího se skrz serpentýny focené z vrcholu by byly skvělé. Potom dál na Drahoňovice a pak už šup do lesa a k Hrubé skále - krásný zámek. Pak nastává otázka kudy dále. Bylo by asi hloupé se s kolonou táhnout na hlavní tah E422, tak bych volil jet přes Sedmihorky a dále kolem hradu Valdštejnu (průjezdnost tohoto úseku musím oveřit!). Z Pelešan bych jel na Kadeřavec a Modřišice skrz Přepeře směrem na Pěnčín. Dále bych jel směrem na Svijanský újezd a z újezda Do Svijan. Svijanské pivo zná každý, ale věřím, že plno lidí by místo jeho vzniku vidělo prvně. Obec sama o sobě stojí na zajímavém místě - Polovina v kopci, kdy se silnice v prudkém sklonu obtáčí kolem dříve stojících domů a druhá pak v údolí u řeky Jizery. Někoho může nadchnout (či urazit ) monstrózní dálniční most, někomu se zalíbí železný železniční... Trasu dále bych směřoval na Břehy, Doubravu, Žďár a kemp
Samozřejmě nějaké město by se asi dalo doplnit
Teď bych poprosil nějaké návrhy, návrhy úprav, nápady a další.
Díky
Re: Jarní sraz 2012 - Spanilka
Koukám trasa spanilky pěkná. Jen se zeptám co je mnoho kilometrů.Jezdím srazy kde se jezdí podle plánu i 80km rozdělené na dvě části. V polovině bývá pauza na oběd.Přitom plní posádky kvízové otázky, na které musí cestou najít odpovědí.Také se účastním Trabant srazu Českého ráje,který bývá u Jinolických rybníků a i v Příhrazech.Takže ty trasy spanilky jsou celkem podobné.Jen doplním,že zastávka na zámku Sychrov parkování na nádvoří bývá pěkné,obzvlášt pokud se o tom dozví veřejnost,dále průjezd Jičína včetně zastávky na náměstí a to samé i Turnov a mám dojem ,že jsem se účastnil náštěvy pivovaru kláštěrec musel bych se podívat do mapy.S možností parkování na nadvoří a spojené s prohlídkou včetně ochutnávky piva.
Tento úmysl velice chválím. Už je na čase, aby se organizace spanilky ujal někdo mladší . Přece jen v 72 letech mně může cokoli udělat škrt přes rozpočet. Samozřejmě mu předám veškerý materiál, mapy , konexe, rady atd. a v rámci možností budu spolupracovat. Od jara roku 2011 už neučím, takže mám problém tuto činnost dotovat i finančně . Přece jen je nutno alespoň jednou nebo dvakrát trasu projet a předtím zajet sjednat s úřady (policie MěÚ, MP, CHKO) průjezd, případně nějakou tu akci (vstupné, parkování, obsazení náměstí, ofotit a zakreslit přednosti na křižovatkách atd.) . A to se nepodaří také najednou. Jedna taková trasa pro mně představuje min.100 km autem, takže cca 400 – 600 km a dalších 100 - 150 km na kole.Marťas píše:
Kvůli přehlednosti předchozího tématu zakládám nový topic, čistě o spanilce - doufám, že to nevadí.
Jelikož se v těchto končinám docela vyznám, dovolím si navrhnout svou verzi spanilé jízdy. Jestli bude uskutečnitelná z důvodů byrokratických, netuším. Ale projíždí se velmi pěknými místy.
Trasu bychom klasicky započali na hoškovickém letišti, projeli bychom Březinou a dali se na Žďár. Poté bych se vydal na Žehrov a malou silničkou na Skokovy a Poddoubí. Z Poddoubí už se zvedá kopec, na jehož vrcholu leží obec Vyskeř - Rozhled z Vyskeře (teď je vrchol zarostlý vysokými stromy) samotný výjezd (na vrchol se vyjet nedá) je famózní. Fotky Žigulího hada, táhnoucího se skrz serpentýny focené z vrcholu by byly skvělé (loni někdo nafotil). Potom dál na Drahoňovice a pak už šup do lesa a k Hrubé skále - krásný zámek (až sem se trasa shoduje s loňskou). Pak nastává otázka kudy dále. Bylo by asi hloupé se s kolonou táhnout na hlavní tah E422, (to by byl opravdu problém – u ž.st. Hrubá Skála najíždění v prudkém kopci, 80m za železničním přejezdem a odbočování vlevo na hlavní a po 4 km před Turnovem znovu) tak bych volil jet přes Sedmihorky (obávám se, že zde přes Dračí skály vede pouze cyklostezka se zákazem vjezdu motorových vozidel ) a dále kolem hradu Valdštejnu (průjezdnost tohoto úseku musím oveřit!) (zde rovněž pouze cyklostezka ze které Valdštejn není ani vidět viz http://mapy.idnes.cz/ měř.1:20000). Z Pelešan bych jel na Kadeřavec a Modřišice skrz Přepeře směrem na Pěnčín. Dále bych jel směrem na Svijanský újezd a z újezda Do Svijan. Svijanské pivo zná každý, ale věřím, že plno lidí by místo jeho vzniku vidělo prvně. Obec sama o sobě stojí na zajímavém místě - Polovina v kopci, kdy se silnice v prudkém sklonu obtáčí kolem dříve stojících domů a druhá pak v údolí u řeky Jizery. Někoho může nadchnout (či urazit ) monstrózní dálniční most, někomu se zalíbí železný železniční... Trasu dále bych směřoval na Břehy, Doubravu, Žďár a kemp. Od Pelešan až do kempu by se mi trasa velice líbila, snad je jen trochu obtížná orientačně (mimo jiné 2x křížení dálnice) .
Samozřejmě nějaké město by se asi dalo doplnit (zde padá v úvahu pouze Turnov- zajížďka cca 6 km)
Červeně problémy, modře faktické poznámky. P. HC.
To si nestěžuji, ale píši to proto, aby si někdo nemyslel, že se to dá zařídit jen mailem a po telefonu během několika dní a za pár „šprdlíků“ (pošlete mail a úředník Vám odepíše, že bude nejvhodnější, záležitost dojednat osobně a určí si termín, který se většinou neshoduje s možností navštívit více institucí v jeden den a za týden jedete znovu). Jinak trasa navržená Marťasem se mi (až na červené poznámky) velice líbí, ale zasahuje hluboko do středočeského okresu, kde už nemám možnosti ovlivnit dění jako v okresech Semily, Trutnov a Jičín.
Pokud tedy převáží zájem o tuto „západní variantu“ ,kterou s malou obměnou navrhuje i Maja 1500, budu velmi rád, když se toho ujme někdo, kdo to tam lépe zná a má to blíž.
Ještě je jedna možnost, jak udělat „jinou“ spanilku a to dojet podle návrhu Marťase na Vyskeř, odtud Pekařovou branou do Libošovic a dále okolo Hradu Kost a rekreační oblastí Srbsko – Komárovský rybník do Kněžmostu (zde pěkná hospůdka s parkovíštěm a soukromé řeznictví) a ostatní aktivity konat Mnichově Hradišti a okolí – tj. přehlídku na nádvoří zámku nebo na náměstí, návštěvu pivovaru Klášter Hradiště a přes letiště Hoškovice (s evtl.prohlídkou letadel) zpět do kempu .V tom případě bych ale zajistil pouze průjezd ke hradu Kost (resp.na hranici SM okresu) a někdo by se musel postarat o zbytek.
Tak si pročtěte pozorně jednotlivé návrhy sestavte někdo anketu, pište, raďte a hlaste se co nejdříve, zejména ti, kdo by chtěli aktivně pomoci. Výsledek potřebuji do konce února.
Если бы автомобили Лада были безпроблематичными, я бы определенно русский язык забыл.
Počkal jsem měsíc a nikdo nic. V ostatních tematech ke sjezdu jsem od té doby napočítal 35 příspěvků !?!
Proto navrhuji to, co jsem psal v prvním příspěvku - tedy:
1) Turnov náměstí, Kozákov, Hruboskalsko,Vyskeř,Příhrazy
2) Podtrosecké rybniky, Mladějov,Sobotka ,Kost, Příhrazy
Ev. 1),2) jeté obráceně.
Mohu se ještě pokusit o tuto alternativu :
3)Turnov náměstí, Kozákov, Malá Skála, Hrubý Rohozec, Turnov, Příšovice, Příhrazy.
Termím rozhodnutí - konec února plati včetně všeho, co jsem psal výše.
P.S. Radku MB - napiš mi do SZ kam budeš situovat orienťák, aby se to nepřekrývalo . Případně kdybys jel okolo , tak se zastav.
Proto navrhuji to, co jsem psal v prvním příspěvku - tedy:
1) Turnov náměstí, Kozákov, Hruboskalsko,Vyskeř,Příhrazy
2) Podtrosecké rybniky, Mladějov,Sobotka ,Kost, Příhrazy
Ev. 1),2) jeté obráceně.
Mohu se ještě pokusit o tuto alternativu :
3)Turnov náměstí, Kozákov, Malá Skála, Hrubý Rohozec, Turnov, Příšovice, Příhrazy.
Termím rozhodnutí - konec února plati včetně všeho, co jsem psal výše.
P.S. Radku MB - napiš mi do SZ kam budeš situovat orienťák, aby se to nepřekrývalo . Případně kdybys jel okolo , tak se zastav.
- radek mb
- Kontaktovat uživatele:
Beru na vědomí, trasu zkusím naplánovat hned jak poleví mrazy. Pokud bude možnost, stavím se. Jezdím okolo často, ale vždy zatím v časovém presu.Petr HC píše: .
EAST RUNNER БРИГАДА.
ŠKODA Octavia II 1,9 TDi
Bratrstvo Vana Tallinn
/ KAWASAKI KLE 500 ČZ 175/477 ČZ 250/485 ČZ 175/487
ŠKODA Octavia II 1,9 TDi
Bratrstvo Vana Tallinn
Termín platí - ještě je jeden den navíc.Petr HC_08_01_2012 píše: ...Tak si pročtěte pozorně jednotlivé návrhy sestavte někdo anketu, pište, raďte a hlaste se co nejdříve, zejména ti, kdo by chtěli aktivně pomoci. Výsledek potřebuji do konce února.
- Luděk Musil
- Kontaktovat uživatele:
Přikládáme itinerář a mapky
- Přílohy
-
- ITINER2012b.xls
- (138.5 KiB) Staženo 305 x
21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
Uvedená trasa ještě není potvrzena, poněvadž npor. Čermák s kterým jsme poslední tři "spanilky" odjeli už odešel do důchodu a s jeho nástupci musím vše ještě dojednat. Poněvadž ale tato trasa vede více okresy ,(Ml.Boleslav, Jablonec, Liberec, Semily) nebudu asi schopen vše objezdit a vyjednat, takže v úvahu padá ještě "záloha" - trasa z roku 2009, (pamětníci si vzpomenou - přes Kozákov) která celá probíhá okresem Semily.
"(pamětníci si vzpomenou - přes Kozákov) která celá probíhá okresem Semily"
Ta byla moc pěkná!!!
Pamatujete?
Ta byla moc pěkná!!!
Pamatujete?
®; Člen LKCS
Já myslím že každá spanilka byla a bude pěkná.
Lada 2105 r.v. 1985
Lada 21044 1700i r.v.1996
Lada 112 1.6 16V r.v. 2006
Lada Vesta 1.6 16V r.v.2018
LADA-Krása a elegance,volnost a svoboda,odolnost a vytrvalost.
Lada 21044 1700i r.v.1996
Lada 112 1.6 16V r.v. 2006
Lada Vesta 1.6 16V r.v.2018
LADA-Krása a elegance,volnost a svoboda,odolnost a vytrvalost.
- radek mb
- Kontaktovat uživatele:
Jenom musí pěkně plynout a netáhnout se jak šnek 40.csfousek píše:Já myslím že každá spanilka byla a bude pěkná.
EAST RUNNER БРИГАДА.
ŠKODA Octavia II 1,9 TDi
Bratrstvo Vana Tallinn
ŠKODA Octavia II 1,9 TDi
Bratrstvo Vana Tallinn
Nechci to zakřiknout, ale dle mého názoru se naše spanilky stále pomaličku zlepšují. Loni to podle mne jelo moc pěkně. Aspoň nevím o tom, že by byl někde nějaký zádrhel.
- Fišer Jiří