Snímač rychloměru Niva 1,7i
Moderátor: Moderátoři
- Luděk Ondrůch
- Kontaktovat uživatele:
Snímač rychloměru Niva 1,7i
Potřebuju poradit. Povedlo se mi někde urvat konektor od snímače rychloměru. Chci tam dát novej ale nevím jak to mám zapojit. Ze snímače jdou tři dráty: černej, hnědej a modročervenej, a od konektoru (nebo spíš od toho co z něj zbylo) jdou sice taky tři dráty, ale mají úplně jiný barvy: hnědou, zelenou a růžovočernou.
Poraďte mi který mám spojit. Nový čidlo se mi kupovat nechce, protože stojí 2300 kč.
Poraďte mi který mám spojit. Nový čidlo se mi kupovat nechce, protože stojí 2300 kč.
- Luděk Ondrůch
- Kontaktovat uživatele:
Zítra bohatě stačí a uctivě se klaním.Drobek81 píše:Takze barvy by sedeli, akorat ze nejsem v pracovnim tak sem pod to jen tak lehl...To by chtelo vice mista abych poznal kterej kam jde, je to spinavy a tezko se to pozna...No jestli to nebude vedet Luda Musil tak pod to lehnu a rozpojim abych vedel...Staci doufam zitra
- Luděk Musil
- Kontaktovat uživatele:
- Luděk Musil
- Kontaktovat uživatele:
Ne. Příručka leží v sektoru S4 (skříň za mnou) Všechny sektory vč. popelníku jsou obsazeny nějakými nesmyslnými papíry - pravděpodobně má práce .Wolf píše:Ludku, myslim, ze ty barvy jsou popsany v prirucce, ale nemam ji pri ruce, jsi na tom podobne nebo ti lezi na stole v sektoru A1 ? W.
Koukám do příručky jak běžné, tak vstřikování, nic nenacházím.
Teď jsem sice něco našel: http://www.tuning.cz/ladaauto/t_el_2121/nivaeli.jpg , ale to problém asi neřeší - položka 11 - snímač rychlosti je stejně namalován jako "jeden" (i když tři, růžovo-černý, zelený a hnědý) kabel od snímače do ŘJ. L.
-
- Kontaktovat uživatele:
V te prirucce to neni, uz sem koukal vcera...pod autem se to na houby zjistuje, nevim kterej je kterej...Se mi to nepodarilo rozpojit, budu muset pouzit silu...No kazdopadne vydrzte:-)Luděk Musil píše:Ne. Příručka leží v sektoru S4 (skříň za mnou) Všechny sektory vč. popelníku jsou obsazeny nějakými nesmyslnými papíry - pravděpodobně má práce .Wolf píše:Ludku, myslim, ze ty barvy jsou popsany v prirucce, ale nemam ji pri ruce, jsi na tom podobne nebo ti lezi na stole v sektoru A1 ? W.
Koukám do příručky jak běžné, tak vstřikování, nic nenacházím.
Teď jsem sice něco našel: http://www.tuning.cz/ladaauto/t_el_2121/nivaeli.jpg , ale to problém asi neřeší - položka 11 - snímač rychlosti je stejně namalován jako "jeden" (i když tři, růžovo-černý, zelený a hnědý) kabel od snímače do ŘJ. L.
Rozpojit se mi to taky nepovedlo, ale s pomocí bateky a heveru sem zjistil, že to bude asi takhle: auto zelená-modro černá snímač
Auto hnědá - hnědá sním.
auto růžovočerná-černá sním.
Snad to neni v těch konektorech překroucený, co sem koukal do motoru tak tam to je v pořádku, snad to bude všude stejný.
Auto hnědá - hnědá sním.
auto růžovočerná-černá sním.
Snad to neni v těch konektorech překroucený, co sem koukal do motoru tak tam to je v pořádku, snad to bude všude stejný.
- Luděk Ondrůch
- Kontaktovat uživatele:
mam tiez problem s tymto snimacom a to taky, ze z neho nejaky expert odtrhol kable(pravdepodobne pri vyberani prevodovky) a neviem co dalej. Rozmyslam to tam nejak napajkovat, lenze trci z nich menej ako 1mm. Neviete niekto ako sa to rozobera? Vyzera to byt zlepene dohromady, skusal som to rozobrat tocenim no bezvysledne. Nejake napady
21043(reinkarnacia), 2105 1.3k(svagrov), 2110 1.5 16V, Niva(rozobrata), Chevy Niva 1.7i, Priora1,8+, BMW e36 328iA, Fiat Tempra 2.0i.e, 4x4
neznámá součástka (snímač rychlosti jízdy pro ř. j.)
Zdar,
prosím Vás zkušenější o radu. Na spodu automobilu jsem našel tuhle součástku. Asi při jízdě terénem z ní byly však vytrženy a přetrhány dráty. Nevíte někdo, na co tahlě věc slouží? Případně jestli by mohla mít vliv na spotřebu? Spotřeba se totiž nyní pohybuje okolo 20l a více /100m.. Budu vděčný za jakoukoli radu...
prosím Vás zkušenější o radu. Na spodu automobilu jsem našel tuhle součástku. Asi při jízdě terénem z ní byly však vytrženy a přetrhány dráty. Nevíte někdo, na co tahlě věc slouží? Případně jestli by mohla mít vliv na spotřebu? Spotřeba se totiž nyní pohybuje okolo 20l a více /100m.. Budu vděčný za jakoukoli radu...